EN

منو

بلاگ برکت

رویکرد بازسازی دوباره

یکشنبه 26 بهمن 1399 / /

رویکرد بازسازی دوباره

در این روش، به این موضوع پرداخته می‌شود که اگر سرمایه‌گذار بخواهد یک شرکت را از نو بسازد، به نحوی که در مدت مشابه، با تعداد افراد مشابه، به وضعیت کنونی استارت‌آپ برسد، چه مقدار هزینه می‌برد.

به عنوان مثال، فرض شود یک تیم 3 نفره شامل یک کدنویس و دو نفر با تخصص دیگر، یک سایت اینترنتی راه انداخته‌ند و در حال فروش اینترنتی محصولاتشان می‌باشند و در شبکه‌های اجتماعی (مثلا اینستاگرام) نیز دارای 15000 دنبال‌کننده می‌باشند. همچنین برای خود نیز یک برند ایجاد کرده‌اند. در این روش، به این موضوع پرداخته می‌شود که برای استخدام 3 نفر با همین توانایی‌ها، که برای مدت مشابه (مثلا 10 ماه) به صورت تمام وقت کار کنند و یک وبسایت با قابلیت‌ها و ظاهر مشابه راه بیاندازند که بتواند فعالیت فروش را انجام دهد و همچنین یک برند با نفوذ و خوش‌نامی برند شرکت استارت‌آپ ایجاد کنند و در شبکه‌های اجتماعی) مثلا اینستاگرام 15000 دنبال کننده داشته باشد، چند ملیون تومان باید هزینه گردد. سپس قیمت شرکت استارت‌آپ مساوی با این هزینه خواهد شد.


این روش، برای شرکت‌های در حال رشد مناسب است اما ممکن است محاسبه را به خطا دچار کند. این خطا از انگیزه افراد تیم ناشی می‌شود. به عنوان نمونه، این تیم استارت‌آپ، به دلیل اینکه بسیار برای رسیدن به هدف خود مشتاق هستند، حتی جمعه‌ها نیز بدون چشم‌داشت کار می‌کنند و شاید روزانه 12 ساعت کار نیز انجام دهند و حقوقی هم دریافت نکنند. هرگز نمی‌شود این فرد را با یک فرد حقوق بگیر مقایسه کرد. لذا باید این بررسی به صورت منطقی صورت گیرد.

این روش همچنین برای شرکت‌های عمرانی نیز به کار می‌رود. به عنوان نمونه، یک برج 100 طبقه که در حال حاضر، فقط عملیات پی‌ریزی آن صورت گرفته اما بیشتر از آن پیش نرفته است، در آینده دارای ارزشی خواهد بود. اما در حال حاضر، می‌توان به کمک این روش، بر روی ملک قیمت گذاشت. به این ترتیب که محاسبه می‌شود چه مقدار هزینه صرف می‌گردد تا چنین نقشه‌هایی طراحی شود،
هزینه اجرای آن چه مقدار خواهد بود، هزینه‌های استخدام و ... منابع انسانی و تجهیزات نیز جمع زده خواهد شد و در نهایت، به قیمتی می‌رسد که این برج 100 طبقه، تا امروز آن را محقق کرده است.

مزایا:

  1. می‌تواند یک قیمت خوب و نزدیک به واقعیت از ارزش کار بدهد.
  2. تیم شکل دهنده، مشاهده می‌کنند که برای کارهایی که کرده‌اند، قیمت تعیین شده است.
  3. می‌توان بر روی استارت‌آپ‌هایی که به مرحله اولیه از محصول رسیده‌اند، قیمت داد.

معایب:

  1. به خود انگیزش (Self-motivation) افراد توجهی ندارند.
  2. در ظاهر، رسیدن به این مرحله کار ساده‌ای به شمار می‌رود اما ممکن است در واقعیت، هزینه بیشتری ببرد.
  3. یک روش قبل از سرمایه‌گذاری (Pre-money) محسوب می‌شود و سرمایه‌گذاری جدید در ارزش آن دیده نمی‌شود.
  4. اگر به نتیجه ملموس نرسیده باشند، نمی‌توان بر روی دانش رسوب کرده و تجربه به دست آمده قیمت گذاشت.
     

دیدگاه شما

دیدگاه کاربران

هنوز نظری برای این پست ثبت نشده

ارتباط با برکت

چنان‌چه سوالی از ما دارید علاوه بر ایمیل و شماره تماس از طریق فرم تماس روبرو می‌توانید با ما در ارتباط باشید. اگر صاحب یک طرح سرمایه‌گذاری در زمینه کسب‌و‌کارهای نوین هستید، می‌توانید طرح خود را برای شرکت‌ها و شتاب‌دهنده‌های موسسه دانش‌بنیان برکت ارسال کنید. کارشناسان این مجموعه‌ها بعد از مطالعه طرح با شما جلسه خواهند گذاشت یا به شرکایی که می‌توانند بهتر کنارتان باشند،‌ معرفی خواهید شد.

لیست شرکت‌های سرمایه‌گذاری زیرمجموعه موسسه دانش‌بنیان برکت:

www.barkatventures.com/apply