برکت در حرکت
پیشران زیستبوم کسبوکارهای نوپاجوانان، کارآفرینان، نخبگان و فرهیختگان پیشگام رشد و پیشرفت هر جامعهای هستند که بسته به شرایط در قالبها و ساختارهای مختلف راه خود را به سمت تعالی باز میکنند. در این مسیر آنها که راه میسازند، پشتیبانی میکنند و شریک سختیها و ناملایمات مسیرند، در شادیها و موفقیتها سهیمند و آنان که مانع میشوند و سنگ میاندازند محکوم به حذف شدن و بینصیب از موفقیتها خواهند بود. ما تصمیم گرفتهایم همراه موفقیت باشیم نه سدی که پیشروان موفقیت بالاخره آن را خواهند شکست.
خوب یا بد، مسیر موفقیت و پیشرفت همیشه سخت و ناهموار است و آنان که آرزوی موفقیت و عزم پیشرفت دارند باید همت بلند دارند و خود را برای این مسیر ناهموار و پرپیچ و خم آماده کنند. امروز به خاطر موانع برونی و داخلی و ماهیت متفاوت آینده نزدیک با گذشته نهچندان دور که بازسازی بسیاری ساختارها را میطلبد این سختیها و پیچیدگیها بیشتر است. جوانان، کارآفرینان، شرکتهای خلاق و نخبگان هرچند خلاقیت و ظرفیت طی کردن این مسیر ناهموار را دارند اما گاه در مواجهه با موانع ریز و درشت، خسته و ناتوان میشوند. ما میخواهیم کمک کنیم آنان که پای در این مسیر پرمخاطره و مقدس گذاشتهاند امیدوار و باانگیزه به سمت مقصد حرکت کنند و سنگها و دامهای مسیر مانع حرکت آنها نشود.
ما در این مسیر اولین نیستیم؛ بهترین و بزرگترین هم نیستیم؛ اما تیم ما در مؤسسه دانشبنیان برکت در تلاش است همراه و پشتیبان خوبی برای آنهایی باشد که میخواهند آینده خود و کشورشان را بسازند. پس آنچه از قدرت، اعتبار، منابع و تجربه به امانت در اختیارمان هست را، خالصانه برای کمک به توانمند شدن، باانگیزه پیشرفتن و برداشتن موانع از پیش روی جوانان، کارآفرینان، شرکتهای نوپا و دانشبنیان بهکار خواهیم برد تا با کمک خدا و همت جوانان سهمی در آینده روشن ایران عزیز داشته باشیم.
بیانیه ماموریت
موسسه دانشبنیان برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در توسعه فعالیتها و سرمایهگذاریهای فناورانه، نوآورانه و دانشبنیان مأموریتهای زیر را در چارچوب بیانیه گام دوم انقلاب، سیاستهای اقتصاد مقاومتی، نقشه جامع علمی کشور و اسناد بالادستی به انجام میرساند:
-مشارکت در سرمایهگذاریهای جسورانه و کمک به تجاریسازی محصولات و خدمات در بنگاههای فناورانه، نوآورانه و دانشبنیان
-ایجاد یا مشارکت در توسعه و تکمیل زنجیره نهادهای تامین مالی جسورانه
-حمایت از ایجاد و توسعه بسترها و زیرساختهای زیستبوم فناوری و نوآوری
-تقویت تعاملات و سرمایهگذاریهای بینالمللی در حوزههای نوآورانه، فناورانه و خطرپذیر
چشم انداز
با استعانت از خداوند متعال، موسسه دانشبنیان برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، در افق ده ساله به عنوان مرجعی امیدبخش برای نخبگان و هستههای نخبگانی، مجموعهای است:
-سرآمد و آینده آفرین در زیستبوم فناوری و نوآوری
-پیشرو و ارزش آفرین در سرمایهگذاری جسورانه
-معتبر و فرصتآفرین در تعاملات بینالمللی
حوزههای فعالیت:
فناوریهای نوین مالی (فینتک) |
محتوا، سرگرمی و فناوریهای خلاق |
سلامت و زیستفناوری |
فناوریهای نرمافزاری، خدمات و مدلهای تجاری خلاقانه |
فناوریهای سختافزاری و پیشرفته |
|
|
|
|
|
شیوه فعالیت:
• برای حضور فعال در زیست بوم کارآفرینی نوین، تیمسازی و شناختهشدن به عنوان یک بازیگر اصلی سرمایهگذاری مستقیم در کسب و کارها را از ابتدای فعالیت خود شروع کردیم. با این کار از یک سو فرآیندها و سازوکارهای لازم را به صورت عملیاتی تجربه و از سوی دیگر سازوکارهای پشتیبانی مورد نیاز را در موسسه ایجاد کردیم (نهادهای حاکمیتی برای تعامل خطرپذیر با کسب و کارها محدودیتهایی دارند که باید آنها را میشناختیم و برای هر یک راهحلی ارائه میشد).
• ایجاد یا تقویت نهادهایی که هر یک از ماموریتها و اهداف ما را به صورت مستقل و متمرکز دنبال نمایند از مهمترین رویکردهای فعالیت موسسه است. از جمله این نهادها میتوان به شتابدهندهها، صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر تخصصی، فراصندوق (Fund of funds)، صندوقهای سرمایهگذاری شرکتی (CVC)، مراکز نوآوری، پلتفرمهای کرادفاندینگ، شبکههای منتورینگ و مانند آنها اشاره کرد. این نهادها برای فعالیت مستمر و اثرگذاری هوشمندانه باید با مشارکت بخش خصوصی ایجاد گردد. همزمان با حضور مستقیم در زیست بوم اقدام به شناسایی و یا ایجاد این نهادها نمودیم.
• با توجه به شرایط موسسه، برخی محدودیتهای ساختاری و به منظور پیگیری متمرکز اقدامات در هر یک از حوزههای هدف ایجاد پنج شرکت تخصصی ذیل موسسه در دستور کار قرار گرفت. در حال حاضر در دو حوزه فینتک و سلامت موفق به راهاندازی شرکت مربوطه شدهایم. در نتیجه این کار موسسه به هولدینگی با پنج بازوی تخصصی تبدیل خواهد شد. هر یک از این بازوها مدل توامان ایجاد نهادهای لازم و سرمایهگذاری مستقیم را دنبال خواهند کرد.
• با تاکید ریاست محترم ستاد فعالیت در استانها از انتهای سال 97 در دستور کار قرار گرفت. برای این کار استانهای خوزستان، سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، لرستان، کرمانشاه، کرمان، کردستان، خراسان رضوی و آذربایجان غربی انتخاب شد و ایجاد یا تقویت زیرساخت فعالیت تیمها، سرمایهگذاری روی تیمهای استانی و تلاش برای شکلگیری اکوسیستم افراد فعال در کارآفرینی استانهای هدف در دستور کار قرار گرفت.