مؤسسه دانشبنیان برکت در سال 1395 توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و بنیاد برکت تأسیس شد.
هدف از ایجاد این نهاد، کمک به افزایش بهرهوری فعالیتهای اقتصادی کشور، ساماندهی همکاریهای بینالملل، ایجاد زیرساختهای توسعه اقتصادی دانشبنیان، کمک به رشد و توسعه شرکتهای دانشبنیان، جذب و حفظ منابع انسانی نخبه و متخصص و شتابدهی به کسبوکارهای نوپا میباشد.
در خردادماه سال 1395، نوتک به عنوان اولین شتابدهنده بینالمللی کشور با همکاری مؤسسه شروع به کار نمود و اولین فراخوان با داوران اروپایی انجام شد.
مرکز فن آفرینی نوتک، جهت حمایت از کسبوکارهای نوپا، و کمک به رشد و ارتقا اکوسیستم کارآفرینی کشور شکل گرفته است.
اولین قـرارداد سـرمایهگذاری مستقیم مؤسسه در شـهریورماه سـال 1395 به عنوان کوله همراه منعقد شد و تا پایان همان سال تعداد آن به 11 قرارداد سرمایهگذاری در حوزه IT، تجهیزات پزشکی، فین تک، اینترنت اشیاء و انرژیهای نو رسید.
در سال 1396، علاوه بر بهبود فرایندها و ادامه سرمایهگذاریها، ایجاد شتابدهنده و صندوقهای سرمایهگذاری و تقویت زیرساختها به طور جدی پیگیری شد. در همین راستا شتابدهنده هاردتک، با هدف تمرکز بر حوزه سختافزار و اینترنت اشیاء به طور تخصصی؛ توسط مؤسسه تشکیل شد و فضای کار مشترک باغ لارک ساخته شد.
مؤسسه دانشبنیان برکت با راهاندازی پارادایس هاب؛ زمینه فوقالعادهای برای هزاران کارآفرین، فریلنسر، تیم، استارتاپهای پویا و شرکتهای بزرگ را در ابعاد گسترده فراهم نموده و تاکنون با ایجاد شعب باغ بهشت، باغ کتاب، خانه خلاق هزاره، دانشگاه علوم و تحقیقات، مرکز نوآوری نوفللوشاتو، پردیس نوآوری حقوقی و قضایی در استان تهران و شعب مرکز نوآوری قزوین و مرکز نوآوری سنندج؛ به این مهم دست یافته است.
مؤسسه دانشبنیان برکت برای جذب، هدایت و بارور ساختن ایدههای استارتاپی مربوط به حوزه آموزش، اقدام به ایجاد شتابدهنده تخصصی در این حوزه به نام شتابدهنده اجوتک نمود.
رویکرد اصلی پلتفرم باسلام، زمینهسازی جهت حضور این کسبوکارهای خرد در نقاط غیرمرکزی (مرزی)، حاشیهای و محروم، جهت ارائه محصولات و خدمات، است. از این رو مؤسسه دانشبنیان برکت در راستای مسئولیت اجتماعی خود اقدام به سرمایهگذاری در این بازار اجتماعی نموده است.
شرکت دانشبنیان طبیب درمان پژوهش قلب با سرمایهگذاری مؤسسه دانشبنیان برکت، اقدام به تولید محصول شریانبند رادیال (برای اولین بار در کشور) و سه محصول جدید شیت شریانی رادیال (برای اولین بار در کشور و تنها شرکت تولیدکننده این محصول)، اینفلیتور و سرسوزن آنژیوگرافی، نمود.
مؤسسه دانشبنیان برکت اقدام به سرمایهگذاری در شرکت زیست تجهیز دانش پویا نمود. نخستین محصول این شرکت دستگاه اکسیژنساز خانگی است که توسط بیماران قلبی، ریوی و کسانی که مشکل تنفسی دارند، استفاده میشود.
با شیوع ویروس منحوس کرونا، نیاز کشور به این دستگاه بسیار محسوس شد.
حیاط فضایی است برای آموزش، کسب تجربه و رشد استعدادهای کودکان در محیطی طبیعی.
یکی از مشکلاتی جدی جوامع بشری، تغییر در سبک زندگی میباشد، که باعث شده است کودکان خانواده به دلیل عدم برخورداری از فضای کافی و محدودیتها، برای بازی و سرگرمی، از شرایط اولیه حداقلی برای پرورش خلاقیت و یادگیری برخوردار نباشند.
مقاطع کامپوزیت بتنی به دلیل مقاومت بسیار بالا، دوام و طول عمر زیاد، کاهش وزن سازه و کاهش هزینههای نگهداری در بسیاری از سازهها مورد استفاده قرار گیرند که رایجترین کاربرد آن در ساخت دریچههای منهول کامپوزیتی فاضلاب است. شرکت راد یاوران سروش (رادیس) با سرمایهگذاری مؤسسه دانشبنیان برکت، تصمیم به تولید انواع دریچههای نانو کامپوزیت بتنی فوق سبک گرفت و سپس محصولات دیگری مثل مسکن پیشساخته، راهسازی و مصالح ساختمانی نانو را به بازار عرضه کرد.
صنعت پتروشیمی برای بسیاری از کشورها به ویژه ایران که دارای منابع عظیم نفت و گاز در دنیا را داراست، صنعت استراتژیک محسوب میشود. با توجه به نیاز کشور به خرید لیسانسهای متعدد از کشورهای اروپایی و آمریکایی و موضوع تحریم، مشکلات زیادی در این صنعت به وجود آمده است.
در همین راستا شرکت توسعه نوآوران پتروشیمی رامان، با سرمایهگذاری مؤسسه دانشبنیان برکت، جهت بومیسازی دانش فنی، یک واحد بوتادین به ظرفیت 100 هزار تن در سال را در منطقه ویژه لامرد راهاندازی نموده است.
تپسی گروهی متشکل از کارآفرینان ایرانی که به تحول صنعت حمل و نقل کمک شایانی نمودند. با سرمایهگذاری مؤسسه دانشبنیان برکت و ارائه سامانه هوشمند سفرهای درون شهری را راحتتر، امنتر و ارزانتر میکند.
شرکت نیلگون رنگدانه زنجان از شرکت هایی است که با سرمایهگذاری مؤسسه دانشبنیان برکت، طرح تولید صنعتی رنگدانههای آلی فتالوسیانین مس را آغاز نمود.
بحران آب موجب شده سرمایهگذاری در صنعت تولید غشاء، به عنوان یکی از حلقه های مهم زنجیره تصفیه آب از اهمیت به سزایی برخوردار شود. در همین راستا مؤسسه دانشبنیان برکت با سرمایه گذاری در شرکت پایا پالا آوید قشم طرح «احداث کارخانە تولید غشاء اسمز معکوس» را آغاز نمود.
در راستای توسعه خدمات بهداشتی و درمانی در فضای IT، مؤسسه دانشبنیان برکت در سامانه جامع و یکپارچه پذیرش 24 سرمایه گذاری نمود.
شرکت دانشبنیان بهان کیمیا آنزیم (کیمیازیم) با سرمایهگذاری مؤسسه دانشبنیان برکت و با هدف تولید محصولات زیستفناوری در صنایع غذایی و صنعت دام، طیور و آبزیان تاسیس گردید.
استودیو هورخش در سال 1385 و با سرمایهگذاری شرکت داوین (از شرکتهای زیرمجموعه مؤسسه دانشبنیان برکت)، با هدف تولید انیمیشنهای ایرانی با کیفیت جهانی شکل گرفت و امروز به برندی شناخته شده در صنعت انیمیشن ایران و جهان مبدل شده است.
شرکت دانشبنیان صنعت اندیشه مدار (صام)، با سرمایهگذاری مؤسسه دانشبنیان برکت، توانست با استفاده از دانش فنی روز دنیا برای اولین بار در کشور اقدام به بومیسازی جرثقیل پیشرفته سیار 55 تن و ریچ استکر 45 تن نماید.
زر عطار، با استانداردسازی فرآوردههای گیاهی دارویی، به تولید محصولات غذایی و نوشیدنی های فراسودمند می پردازد.
مؤسسه دانش بنیان برکت در تلاش است با سرمایه گذاری در این شرکت، به توسعه شبکه ارزش محصولات و فرآورده های گیاهیی و دارویی کمک نماید.
صنعت محتوای کودک و نوجوان، یکی از تأثیر گذار ترین حوزه ها در رشد جوامع هستند. مؤسسه دانش بنیان برکت از طریق شرکت زیرمجموعه خود، داوین، اقدام به سرمایه گذاری در دیجیتون نمود.
باکسیت یکی از سرمایه گذاری های مؤسسه در صنعت پست است. سرمایهگذاری در این شرکت خدمات پستی هوشمند میتواند به توسعه اقتصاد دیجیتال کمک شایانی کند.