لوگوی مؤسسه دانش بنیان برکت نسخه وبسایت

درباره ما

برکت در حرکت

پیش‌ران زیست‌بوم کسب‌وکارهای نوپا جوانان، کارآفرینان، نخبگان و فرهیختگان پیشگام رشد و پیشرفت هر جامعه‌ای هستند که بسته به شرایط در قالب‌ها و ساختارهای مختلف راه خود را به سمت تعالی باز می‌کنند. در این مسیر آنها که راه می‌سازند، پشتیبانی می‌کنند و شریک سختی‌ها و ناملایمات مسیرند، در شادی‌ها و موفقیت‌ها سهیمند و آنان که مانع می‌شوند و سنگ می‌اندازند محکوم به حذف شدن و بی‌نصیب از موفقیت‌ها خواهند بود. ما تصمیم گرفته‌ایم همراه موفقیت باشیم نه سدی که پیشروان موفقیت بالاخره آن را خواهند شکست. خوب یا بد، مسیر موفقیت و پیشرفت همیشه سخت و ناهموار است و آنان که آرزوی موفقیت و عزم پیشرفت دارند باید همت بلند دارند و خود را برای این مسیر ناهموار و پرپیچ و خم آماده کنند. امروز به خاطر موانع برونی و داخلی و ماهیت متفاوت آینده نزدیک با گذشته نه‌چندان دور که بازسازی بسیاری ساختارها را می‌طلبد این سختی‌ها و پیچیدگی‌ها بیشتر است. جوانان، کارآفرینان، شرکت‌های خلاق و نخبگان هرچند خلاقیت و ظرفیت طی کردن این مسیر ناهموار را دارند اما گاه در مواجهه با موانع ریز و درشت، خسته و ناتوان می‌شوند. ما می‌خواهیم کمک کنیم آنان که پای در این مسیر پرمخاطره و مقدس گذاشته‌اند امیدوار و باانگیزه به سمت مقصد حرکت کنند و سنگ‌ها و دام‌های مسیر مانع حرکت آنها نشود. ما در این مسیر اولین نیستیم؛ بهترین و بزرگترین هم نیستیم؛ اما تیم ما در مؤسسه دانش‌بنیان برکت در تلاش است همراه و پشتیبان خوبی برای آنهایی باشد که می‌خواهند آینده خود و کشورشان را بسازند. پس آنچه از قدرت، اعتبار، منابع و تجربه به امانت در اختیارمان هست را، خالصانه برای کمک به توانمند شدن، باانگیزه پیش‌رفتن و برداشتن موانع از پیش روی‌ جوانان، کارآفرینان، شرکت‌های نوپا و دانش‌بنیان به‌کار خواهیم برد تا با کمک خدا و همت جوانان سهمی در آینده روشن ایران عزیز داشته باشیم.

بیانیه ماموریت

موسسه دانش‌بنیان برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در توسعه فعالیت‌ها و سرمایه‌گذاری‌های فناورانه، نوآورانه و دانش‌بنیان مأموریت‌های زیر را در چارچوب بیانیه گام دوم انقلاب، سیاست‏های اقتصاد مقاومتی، نقشه جامع علمی کشور و اسناد بالادستی به انجام می‌رساند:
  • مشارکت در سرمایه‌گذاری‌های جسورانه و کمک به تجاری‌سازی محصولات و خدمات در بنگاه‌های فناورانه، نوآورانه و دانش‌بنیان
  • ایجاد یا مشارکت در توسعه و تکمیل زنجیره نهادهای تامین مالی جسورانه
  • حمایت از ایجاد و توسعه بسترها و زیرساخت‌‌های زیست‌بوم فناوری و نوآوری
  • تقویت تعاملات و سرمایه‌گذاری‌های بین‌المللی در حوزه‌های نوآورانه، فناورانه و خطرپذیر

چشم انداز

با استعانت از خداوند متعال، موسسه دانش‌بنیان برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، در افق ده ساله به عنوان مرجعی امیدبخش برای نخبگان و هسته‌های نخبگانی، مجموعه‌ای است:
  • سرآمد و آینده آفرین در زیست‌بوم فناوری و نوآوری
  • پیشرو و ارزش آفرین در سرمایه‌گذاری جسورانه
  • معتبر و فرصت‌آفرین در تعاملات بین‌المللی
 

حوزه‌های فعالیت:

فناوری‌های نوین مالی (فین‌تک)
  • تأمین مالی جمعی
  • رمزارزها
  • پرداخت/رمیتنس/فواداری مشتریان
  • بیمه
  • مدیریت دارایی شخصی و شرکتی (ولث تک)
  • فناوری‌های قانون‌گذاری (رگ تک)
محتوا، سرگرمی و فناوری‌های خلاق
  • بازی‌های موبایلی
  • اسباب‌بازی‌های هوشمند
  • تبلیغات
سلامت و زیستفناوری
  • زیست‌فناوری
  • تجهیزات پزشکی  بخصوص ارتوپدی و مصرفی
  • کیت‌های تشخیصی مبتنی بر خواندن DNA
  • سلامت الکترونیک
  • داروهای نوترکیب
فناوریهای نرمافزاری، خدمات و مدلهای تجاری خلاقانه
  • تجارت الکترونیک
  • نرم افزار به عنوان سرویس (SaaS)
  • گردشگری
  • آموزش
  • برنامه‎های کاربردی موبایلی مقیاس پذیر
فناوری‌های سخت‌افزاری و پیشرفته
  • اینترنت اشیاء
  • وسیله‌های نقلیه الکترونیکی
  • مواد پیشرفته
  • انرژی
  • باتری
  • معدن
 

شیوه فعالیت:

برای حضور فعال در زیست بوم کارآفرینی نوین، تیم‌سازی و شناخته‌شدن به عنوان یک بازیگر اصلی سرمایه‌گذاری مستقیم در کسب و کارها را از ابتدای فعالیت خود شروع کردیم. با این کار از یک سو فرآیندها و سازوکارهای لازم را به صورت عملیاتی تجربه و از سوی دیگر سازوکارهای پشتیبانی مورد نیاز را در موسسه ایجاد کردیم (نهادهای حاکمیتی برای تعامل خطرپذیر با کسب و کارها محدودیت‌هایی دارند که باید آنها را می‌شناختیم و برای هر یک راه‌حلی ارائه می‌شد). ایجاد یا تقویت نهادهایی که هر یک از ماموریت‌ها و اهداف ما را به صورت مستقل و متمرکز دنبال نمایند از مهمترین رویکردهای فعالیت موسسه است. از جمله این نهادها می‌توان به شتابدهنده‌ها، صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر تخصصی، فراصندوق (Fund of funds)، صندوق‌های سرمایه‌گذاری شرکتی (CVC)، مراکز نوآوری، پلتفرم‌های کرادفاندینگ، شبکه‌های منتورینگ و مانند آنها اشاره کرد. این نهادها برای فعالیت مستمر و اثرگذاری هوشمندانه باید با مشارکت بخش خصوصی ایجاد گردد. همزمان با حضور مستقیم در زیست بوم اقدام به شناسایی و یا ایجاد این نهادها نمودیم. با توجه به شرایط موسسه، برخی محدودیت‌های ساختاری و به منظور پیگیری متمرکز اقدامات در هر یک از حوزه‌های هدف ایجاد پنج شرکت تخصصی ذیل موسسه در دستور کار قرار گرفت. در حال حاضر در دو حوزه فین‌تک و سلامت موفق به راه‌اندازی شرکت مربوطه شده‌ایم. در نتیجه این کار موسسه به هولدینگی با پنج بازوی تخصصی تبدیل خواهد شد. هر یک از این بازوها مدل توامان ایجاد نهادهای لازم و سرمایه‌گذاری مستقیم را دنبال خواهند کرد. با تاکید ریاست محترم ستاد فعالیت در استان‌ها از انتهای سال 97 در دستور کار قرار گرفت. برای این کار استان‌های خوزستان، سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، لرستان، کرمانشاه، کرمان، کردستان، خراسان رضوی و آذربایجان غربی انتخاب شد و ایجاد یا تقویت زیرساخت فعالیت تیم‌ها، سرمایه‌گذاری روی تیم‌های استانی و تلاش برای شکل‌گیری اکوسیستم افراد فعال در کارآفرینی استان‌های هدف در دستور کار قرار گرفت.
1395
اردیبهشت
ثبت رسمی مؤسسه دانش‌بنیان برکت

مؤسسه دانش‌بنیان برکت در سال 1395 توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و بنیاد برکت تأسیس شد.

هدف از ایجاد این نهاد، کمک به افزایش بهره‌وری فعالیت‌های اقتصادی کشور، ساماندهی همکاری‌های بین‌الملل، ایجاد زیرساخت‌های توسعه اقتصادی دانش‌بنیان، کمک به رشد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان، جذب و حفظ منابع انسانی نخبه و متخصص و شتابدهی به کسب‌وکارهای نوپا می‌باشد.

خرداد
شتبادهنده نوتک

در خردادماه سال 1395، نوتک به عنوان اولین شتابدهنده بین‌المللی کشور با همکاری مؤسسه شروع به کار نمود و اولین فراخوان با داوران اروپایی انجام شد.

مرکز فن آفرینی نوتک، جهت حمایت از کسب‌وکارهای نوپا، و کمک به رشد و ارتقا اکوسیستم کارآفرینی کشور شکل گرفته است.

شهریور
اولین قرارداد سرمایه‌گذاری مستقیم

اولین قـرارداد سـرمایه‌گذاری مستقیم مؤسسه در شـهریورماه سـال 1395 به عنوان کوله همراه منعقد شد و تا پایان همان سال تعداد آن به 11 قرارداد سرمایه‌گذاری در حوزه IT، تجهیزات پزشکی، فین تک، اینترنت اشیاء و انرژی‌های نو رسید.

1396
فروردین
شتابدهنده هاردتک (HardTech)

در سال 1396، علاوه بر بهبود فرایندها و ادامه سرمایه‌گذاری‌ها، ایجاد شتابدهنده و صندوق‌های سرمایه‌گذاری و تقویت زیرساخت‌ها به طور جدی پیگیری شد. در همین راستا شتابدهنده‌ هاردتک، با هدف تمرکز بر حوزه سخت‌افزار و اینترنت اشیاء به طور تخصصی؛ توسط مؤسسه تشکیل شد و فضای کار مشترک باغ لارک ساخته شد.

آبان
فضای کار اشتراکی پارادایس هاب (Paradise Hub)
لوگوی پارادایس هاب

مؤسسه دانش‌بنیان برکت با راه‌اندازی  پارادایس هاب؛ زمینه فوق‌العاده‌‌ای برای هزاران کارآفرین، فریلنسر، تیم، استارتاپ‌های پویا و شرکت‌های بزرگ را در ابعاد گسترده فراهم نموده و تاکنون با ایجاد شعب باغ بهشت، باغ کتاب، خانه خلاق هزاره، دانشگاه علوم و تحقیقات، مرکز نوآوری نوفل‌لوشاتو، پردیس نوآوری حقوقی و قضایی در استان تهران و شعب مرکز نوآوری قزوین و مرکز نوآوری سنندج؛ به این مهم دست یافته است.

1397
فروردین
شتابدهنده اجوتک (EduTech)

مؤسسه دانش‌بنیان برکت برای جذب، هدایت و بارور ساختن ایده‌های استارتاپی مربوط به حوزه آموزش، اقدام به ایجاد شتابدهنده تخصصی در این حوزه به نام شتابدهنده اجوتک نمود.

بهمن
بازار اجتماعی باسلام

رویکرد اصلی پلتفرم باسلام، زمینه‌سازی جهت حضور این کسب‌وکارهای خرد در نقاط غیرمرکزی (مرزی)، حاشیه‌ای و محروم، جهت ارائه محصولات و خدمات، است. از این رو مؤسسه دانش‌بنیان برکت در راستای مسئولیت اجتماعی خود اقدام به سرمایه‌گذاری در این بازار اجتماعی نموده است.

1398
شهریور
طبیب درمان پژوهش قلب

شرکت دانش‌بنیان طبیب درمان پژوهش قلب با سرمایه‌گذاری مؤسسه دانش‌بنیان برکت، اقدام به تولید محصول شریان‌بند رادیال (برای اولین بار در کشور) و سه محصول جدید شیت شریانی رادیال (برای اولین بار در کشور و تنها شرکت تولید‌کننده این محصول)، اینفلیتور و سرسوزن آنژیوگرافی، نمود.

دی
دستگاه اکسیژن ساز

مؤسسه دانش‌بنیان برکت اقدام به سرمایه‌گذاری در شرکت زیست تجهیز دانش پویا نمود. نخستین محصول این شرکت دستگاه اکسیژن‌ساز خانگی است که توسط بیماران قلبی، ریوی و کسانی که مشکل تنفسی دارند، استفاده می‌شود.

با شیوع ویروس منحوس کرونا، نیاز کشور به این دستگاه بسیار محسوس شد.

1400
اردیبهشت
حیاط، بستری برای تحول کودک

حیاط فضایی است برای آموزش، کسب تجربه و رشد استعدادهای کودکان در محیطی طبیعی.

یکی از مشکلاتی جدی جوامع بشری، تغییر در سبک زندگی می­‌باشد، که باعث شده است کودکان خانواده به دلیل عدم برخورداری از فضای کافی و محدودیت­‌ها، برای بازی و سرگرمی، از شرایط اولیه حداقلی برای پرورش خلاقیت و یادگیری برخوردار نباشند.

تیر
رادیس (تولید محصولات نانو کامپوزیت بتنی)

مقاطع کامپوزیت بتنی به دلیل مقاومت بسیار بالا، دوام و طول عمر زیاد، کاهش وزن سازه و کاهش هزینه‌های نگهداری در بسیاری از سازه‌ها مورد استفاده قرار گیرند که رایج‌ترین کاربرد آن در ساخت دریچه‌های منهول کامپوزیتی فاضلاب است. شرکت راد یاوران سروش (رادیس) با سرمایه‌گذاری مؤسسه دانش‌بنیان برکت، تصمیم به تولید انواع دریچه‌های نانو کامپوزیت بتنی فوق سبک گرفت و سپس محصولات دیگری مثل مسکن پیش‌ساخته، راه‌سازی و مصالح ساختمانی نانو را به بازار عرضه کرد.

شهریور
بومی‌سازی تجهیزات فناورانه در واحد تولید بوتادین

صنعت پتروشیمی برای بسیاری از کشورها به ویژه ایران که دارای منابع عظیم نفت و گاز در دنیا را داراست، صنعت استراتژیک محسوب می‌شود. با توجه به نیاز کشور به خرید لیسانس‌های متعدد از کشورهای اروپایی و آمریکایی و موضوع تحریم، مشکلات زیادی در این صنعت به وجود آمده است.

در همین راستا شرکت توسعه نوآوران پتروشیمی رامان، با سرمایه‌گذاری مؤسسه دانش‌بنیان برکت، جهت بومی‌سازی دانش فنی، یک واحد بوتادین به ظرفیت 100 هزار تن در سال را در منطقه ویژه لامرد راه‌اندازی نموده است.

اسفند
تپسی

تپسی گروهی متشکل از کارآفرینان ایرانی که به تحول صنعت حمل و نقل کمک شایانی نمودند. با سرمایه‌گذاری مؤسسه دانش‌بنیان برکت و ارائه سامانه هوشمند سفرهای درون شهری را راحت‌تر، امن‌تر و ارزان‌تر می‌کند.

1401
فروردین
نیلگون رنگدانه

شرکت نیلگون رنگدانه زنجان از شرکت هایی است که با سرمایه‌گذاری مؤسسه دانش‌بنیان برکت، طرح تولید صنعتی رنگدانه‌های آلی فتالوسیانین مس را  آغاز نمود.

خرداد
کارخانه فیلتر تصفیه آب

بحران آب موجب شده سرمایه‌گذاری در صنعت تولید غشاء، به عنوان یکی از حلقه های مهم زنجیره تصفیه آب از اهمیت به سزایی برخوردار شود. در همین راستا مؤسسه دانش‌بنیان برکت با سرمایه گذاری در شرکت پایا پالا آوید قشم طرح «احداث کارخانە تولید غشاء اسمز معکوس» را آغاز نمود.

خرداد
پذیرش 24

در راستای توسعه خدمات بهداشتی و درمانی در فضای IT، مؤسسه دانش‌بنیان برکت در سامانه جامع و یکپارچه پذیرش 24 سرمایه گذاری نمود.

تیر
محصولات زیست‌فناوری دام و طیور

شرکت دانش‌بنیان بهان کیمیا آنزیم (کیمیازیم) با سرمایه‌گذاری مؤسسه دانش‌بنیان برکت و با هدف تولید محصولات زیست‌فناوری در صنایع غذایی و صنعت دام، طیور و آبزیان تاسیس گردید.

آبان
استودیو انیمیشین‌سازی هورخش

استودیو هورخش در سال 1385 و با سرمایه‌گذاری شرکت داوین (از شرکت‌های زیرمجموعه مؤسسه دانش‌بنیان برکت)، با هدف تولید انیمیشن‌های ایرانی با کیفیت جهانی شکل گرفت و امروز به برندی شناخته شده در صنعت انیمیشن ایران و جهان مبدل شده است.

1402
خرداد
اولین جرثقیل تلسکوپی 55 تن ایرانی

 

شرکت دانش‌بنیان صنعت اندیشه مدار (صام)، با سرمایه‌گذاری مؤسسه دانش‌بنیان برکت، توانست با استفاده از دانش فنی روز دنیا برای اولین بار در کشور اقدام به بومی‌سازی جرثقیل پیشرفته سیار 55 تن و ریچ استکر 45 تن نماید.

اردیبهشت
زر عطار

زر عطار، با استانداردسازی فرآورده‌های گیاهی دارویی، به تولید محصولات غذایی و نوشیدنی های فراسودمند می پردازد.

مؤسسه دانش بنیان برکت در تلاش است با سرمایه گذاری در این شرکت، به توسعه شبکه ارزش محصولات و فرآورده های گیاهیی و دارویی کمک نماید.

خرداد
دیجیتون

صنعت محتوای کودک و نوجوان، یکی از تأثیر گذار ترین حوزه ها در رشد جوامع هستند. مؤسسه دانش بنیان برکت از طریق شرکت زیرمجموعه خود، داوین، اقدام به سرمایه گذاری در دیجیتون نمود.

مرداد
باکسیت

باکسیت یکی از سرمایه گذاری های مؤسسه در صنعت پست است. سرمایه‌گذاری در این شرکت خدمات پستی هوشمند می‌تواند به توسعه اقتصاد دیجیتال کمک شایانی کند.